Dažniausiai užduodami klausimai

Žuvys turi daugybę natūralių junginių, kurie apsaugo nesočiąsias riebiąsias rūgštis (omega-3 tarp jų) nuo oksidacijos. Tai įvairūs tirpūs vandenyje (pvz., vitaminas C) ir tirpūs riebaluos (pvz., tokoferoliai, karotenoidai, ubichinonai) antioksidantai bei fermentai.

Žuvų taukų gryninimo ir valymo metu dauguma jų prarandama ir, siekiant išlaikyti nepažeistas omega-3, antioksidaciniai junginiai dedami papildomai.

Dažniausiai tai būna tokoferoliai. Jie išlaiko stabilias nesočias riebiąsias rūgštis buteliuke, tačiau žmogaus organizme toli gražu neatstoja komplekso junginių, natūraliai randamų žuvyje. Tai viena iš priežasčių, kodėl klinikinių tyrimų rezultatai, kuriuose pacientai vartoja žuvį, kalba apie didesnę naudą sveikatai nei tyrimų su žuvų taukų papildais rezultatai.

Bioguto Omega-3 Premium (ArcticMed) skiriasi nuo kitų rinkoje esančių žuvų taukų produktų, nes sudėtyje esantis išskirtinės kokybės polifenoliais turtingas alyvuogių aliejus apsaugo trapias omega-3 rūgštis, atkartodamas natūraliai žuvyje esančių antioksidacinių junginių veikimą. Jis saugo omega-3 nuo pažeidimo ne tik buteliuke, bet ir organizme, ir leidžia joms saugiai patekti į žmogaus ląsteles bei džiuginti savo nauda

Skystį lengva ir patogu dozuoti tiek suaugusiems, tiek vaikams. Bioguto Omega-3 Premium (ArcticMed) užtenka 0,15 ml kilogramui Jūsų kūno svorio. Pavyzdžiui, jei sveriate 70 kg, per dieną reikės suvartoti 10 ml (valgomąjį šaukštą). Jei duodate 8 kg sveriančiam kūdikiui, tereikės 1,2 ml.

Skystį lengviau nuryti. Tad puikiai tinka kūdikiams, vaikams, senyvo amžiaus žmonėms ar sunkiems ligoniams.

Šaukštas skysčio vietoje 10 kapsulių. Į kapsulę telpa apie 1 ml žuvų taukų. Jei sveriate 70 kg, Jums per dieną reikėtų sugerti 10 kapsulių, o dabar pakanka vieno šaukšto.

Bioguto Omega-3 Premium (ArcticMed) yra puikaus skonio, kurio nereikia slėpti kapsulėje.

Skystį galima įmaišyti į maistą. Jei nemėgstate skystų žuvų taukų, pabandykite ryte pasidaryti sumuštinį su Bioguto Omega-3 Premium, jį naudodami vietoj sviesto, avokado ar alyvuogių aliejaus. Tik nepamirškite, pirmiausia apsiskaičiuosti ir įsipilti Jums asmeniškai reikiamo kiekio.

Bioguto rūpi tvarumas ir aplinkosauga. Kiekvienas papildomas gamybos etapas, toks kaip kapsuliavimas, reikalauja papildomų žaliavų, energijos, darbo jėgos, laiko sąnaudų. Palieka didesnį CO2 pėdsaką ir daugiau šiukšlių.

Rekomenduojama vidutinė paros norma vaikams ir suaugusiems yra 0,15 ml/kg. Apie 70 kg sveriančiam žmogui rekomenduojama per dieną suvartoti 10 ml.

Tiek telpa į vidutinį valgomąjį šaukštą. Jei nuspręsite dozuoti šaukštu, patartume prieš tai pamatuoti, kiek mililitrų telpa jame.

Geriausia vartoti prieš pat valgį ar valgant bet kuriuo paros metu. Rekomenduojame vartoti kasdien tuo pačiu laiku, kad susiformuotų įprotis.

Bioguto Omega-3 Premium (ArcticMed) sudėtyje esantys žuvų taukai yra stabilūs, išvalyti nuo sunkiųjų metalų, ftalatų (plastiko minkštiklių) ir atitinka visus EU žuvų taukams keliamus švarumo ir grynumo reikalavimus.

Žuvų taukai gaunami iš pietų Atlante sužvejotų sardinių, ančiuvių ir skumbrių.

Smulkių žuvų gyvenimo ciklas yra gana trumpas. Jos yra atsparesnės intensyviai žvejybai, todėl daromas mažesnis poveikis aplinkai.

Be to, jos įsikūrę ant žemesnio mitybos grandinės laiptelio nei, pavyzdžiui, lašišos ar kitos stambios žuvys, dėl to sukaupia mažiau teršalų, tokių kaip sunkieji metalai ar ftalatai.

Bioguto Omega-3 Premium (ArcticMed) sudėtyje esantys žuvų taukai turi „Jūros draugo“ (Friend of the sea (FOS)) sertifikatą, įrodantį, kad produktas yra tvarus ir jį vartodami prisidedate prie gamtos išsaugojimo.

Taip. Omega-3 rūgštys, malšindamos skausmą ir uždegimą, veikia per tuos pačius mechanizmus, kaip tai daro nesteroidiniai vaistai nuo uždegimo (NVNU), pavyzdžiui, ibuprofenas, diklofenakas, naproksenas ir kiti. Tik paveikia daugiau uždegimo grandžių, nei šie.

Daugybė studijų įrodė, kad omega-3 vartojimas labai reikšmingai sumažina pagrindinių uždegimą skatinančių junginių kiekį jau per pirmomis savaitėmis. Svarbu pažymėti, kad NVNU sukelia labai greitą skausmą ir uždegimą mažinantį efektą, o iš omega-3 tokio greito veikimo negalima tikėtis, nes užtrunka, kol jos įsiterpia į ląstelių membranas ir pakeičia arachidono rūgštį (uždegimą skatinančių junginių gamybos žaliavą). Priklausomai nuo situacijos, tai gali trukti nuo kelių savaičių iki kelių mėnesių. Plačiau skaitykite Omega-3 ir uždegimas. Kas ir kaip vyksta organizme jo metu?

Labai gerai omega-3 poveikį iliustruoja Maroon et al. 2006 m. atliktas tyrimas, kuriame buvo siekta nustatyti, kaip omega-3 veikia nespecifinį kaklo ir nugaros skausmą. 78 proc. tiriamųjų vartojo 1200 mg EPR su DHR, o 22 proc. – 2400 mg. Po 75 dienų omega-3 naudojimo, 59 proc. tiriamųjų nutraukė vaistų nuo skausmo ir uždegimo vartojimą, o 80 proc. buvo patenkinti pagerėjusia savijauta. Šalutinių reiškinių nebuvo pastebėta.[1]

[1] Maroon, Joseph Charles, and Jeffrey W. Bost. "ω-3 Fatty acids (fish oil) as an anti-inflammatory: an alternative to nonsteroidal anti-inflammatory drugs for discogenic pain." Surgical neurology 65.4 (2006): 326-331.

Taip. Sudėtyje nėra žuvies baltymų, todėl šie žuvų taukai tinka ir žuviai alergiškiems žmonėms (visada rekomenduojame pirmiausiai pabandyti ant odos).

Žuvų taukai gaunami iš pietų Atlante sužvejotų sardinių, ančiuvių ir skumbrių ir turi „Jūros draugo“ (Friend of the sea (FOS)) sertifikatą, įrodantį, kad produktas tvarus ir jį vartodami prisidedate prie gamtos išsaugojimo. sertifikatą, įrodantį, kad produktas yra tvarus ir jį vartodami prisidedate prie gamtos išsaugojimo.

Gomurį pakutena oleokantalis (stiprus antioksidantas), esantis į sudėtį įeinančiame aukščiausios kokybės ypač tyrame šalto spaudimo alyvuogių aliejuje. Alyvuogių aliejaus ekspertai žino, kad paragavus alyvuogių aliejaus kylantis noras pakosėti, yra ypač aukštos kokybės ženklas. Primename, kad sugėrę Bioguto Omega-3 Premium visada galite užsigerti ar ko nors užkąsti, kad kutenimas greičiau praeitų.

Taip. Netgi būtina, ypač jei mažai valgote jūrinių žuvų ir kitų jūros gėrybių. Omega-3 rūgštys įeina į kiekvienos ląstelės sudėtį ir yra gyvybiškai būtinos vaisiaus smegenims ir akies tinklainei vystytis.

Studijos rodo, kad nėštumo metu naudojamos omega-3 padidina naujagimio svorį bei gerina kitus antropometrinius rodiklius, skatina kalbos vystymąsi, gerina regėjimo aštrumą bei atsaką į stresą, mažina nutukimo riziką bei gerina protinius gebėjimus.

Tuo tarpu nėščiąją omega-3 saugo nuo priešlaikinio gimdymo, padeda kovoti su preaklampsija, perinataline ir pogimdyvine depresija, turi teigiamą poveikį glikemijos kontrolei ir uždegiminiams rodikliams nėštumo metu.

Daugybė įvairių tyrimų atlikta siekiant ištirti omega-3 įtaką motinai ir vaisiui. Bet vienas, 2003 m. atliktas Norvegijoje Helland et al. yra ypač iškalbingas: praėjus 4 metams po gimdymo, vaikai, kurių motinos nėštumo metu vartojo EPR ir DHR surinko daugiau protinių gebėjimų vertinimo balų nei tie vaikai, kurių motinos nevartojo omega-3.

Taip. Kūdikiams omega-3 rūgštys yra būtinos, nes jie auga ir formuojasi jų nervų sistema bei akies tinklainė. Labai svarbu, kad vaisius pakankamą kiekį omega-3 gautų dar gyvendamas motinos pilvelyje, todėl nėštumo metu rekomenduojama jas vartoti mamai.

Gimus kūdikiui, kol pagrindinis jo maistas yra motinos pienas, jei mama gauna pakankamai omega-3 (t. y. kelis kartus per savaitę valgo riebią jūrinę žuvį arba vartoja maisto papildų su omega-3), papildomai jam duoti žuvų taukų nereikia. Bet jei maitinamas mišinuku ar mama negauna pakankamai omega-3 nesočiųjų rūgščių, tuomet jų būtina duoti kūdikiui papildomai kaip maisto papildo.

Kai motinos pienas užleidžia vietą kitam maistui ir jis nėra turtingas omega-3, rekomenduojama įtraukti omega-3 į kūdikio mitybą kaip maisto papildą.

Tyrimai rodo, kad pakankamas omega-3 lygis organizme palaiko kūdikių kognityvinį, socialinį ir fizinį vystymąsi, nes skatina regėjimo aštrumą ir tinklainės vystymąsi, protinių ir motorinių įgūdžių ugdymą, sveiką imuninį atsaką į alergenus, kalbos bei pažinimo lavėjimą, dėmesio koncentraciją.

Trigliceridų. Tokia forma omega-3 riebiosios rūgštys natūraliai randamos žuvyse. Žmogaus organizmas trigliceridus lengvai atpažįsta kaip natūralias medžiagas ir labai gerai pasisavina. Be to, jie pasižymi didesniu stabilumu.

2019 m. atliktas tyrimas rodo, kad omega-3 nesočiosios riebiosios rūgštys (EPR su DHR) apsaugo nuo lėtinio miego trūkumo sukelto atminties sutrikimo.

Tyrimas atliktas su žiurkėmis. Joms buvo trukdoma miegoti ir stebima, kaip atlieka atminties reikalaujančias užduotis bei skaičiuojama, kiek padaro klaidų. Kalbant apie atminties testavimą, padarytų klaidų skaičius tiek testuojant ilgalaikę, tiek trumpalaikę atmintį didžiausias buvo toje grupėje, kuriai nebuvo leidžiama normaliai miegoti. Tačiau pastebėta labai įdomus dalykas, kad tos žiurkės, kurioms nebuvo leidžiama miegoti, bet papildomai gavo omega-3, klaidų padarydavo tiek pat, kiek ir kontrolinė grupė ar grupė, kuri papildomai gavo omega-3, bet galėjo gerai išsimiegoti.

Būtina. Omega-3 nesočiosios riebiosios rūgštys yra ypač svarbus mūsų organizmo komponentas. Dėl to būtina, kad vaikas gautų pakankamą omega-3 kiekį dar gyvendamas motinos pilvelyje, žindymo metu, primaitinant ir visą likusią vaikystę.

Pakankamas omega-3 kiekis vaikams padeda koncentruoti dėmesį, mokytis, gerina miego kokybę ir nuotaiką, slopina alergijas ir uždegimus bei duoda daugybę kitų naudų.

Taip. Tyrimai rodo, kad pakankamas omega-3 kiekis kraujyje gali gerinti nuotaiką ir net užkirsti kelią depresijai.

Taip, pakankamas omega-3 vartojimas gerina miego kokybę tiek suaugusiems, tiek vaikams. Studijos rodo, kad omega-3 kiekis tiesiogiai koreliuoja su geresniu vaikų miegu. Jie rečiau nubudinėja ir ilgiau miega. Pakankamas omega-3 vartojimas nėštumo metu taip pat yra siejamas su geresniais kūdikio miego įpročiais.

Taip, gali padėti geriau koncentruoti dėmesį. Tai ypač svarbu vaikams, turintiems dėmesio trūkumo ir hiperaktyvumo sutrikimą (angl. attention deficit hyperactivity disorder - ADHD). Tyrimai rodo, kad pakankamas omega-3 vartojimas mažina jų impulsyvumą, padidėjusį aktyvumą ir padeda labiau susikaupti.

Taip, gali padėti mokytis. Tyrimai rodo, kad pakankamai omega-3 gaunantys vaikai turi geresnę atmintį, jiems lengviau planuoti ir mokytis. Taip pat yra pastebėta, kad vaikai, kurių kraujyje yra per maža omega-3 koncentracija, pasižymi blogesniu elgesiu, yra emociškai jautresni, prasčiau skaito, labiau linkę į disleksiją (berniukai).

Neradote atsakymo? klauskite

Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.